tisdag 30 mars 2010

Dance with the heart

Ibland är dagarna bara vardag, vardag, vardag. Som just nu. Vi dansar och sover och äter (och Bella räknar matte). Då blir det ju inte så mycket kul att skriva om.
Men här måste i allafall berättas om vår söta balett-vikarie:

Vi skulle som vanligt på tisdagar ha balett med Maggie. Men, det var inte Maggie som dök upp när klassen skulle börja, utan en ganska tunn, mellangammal/ung asiatisk kvinna som skulle vikariera för Maggie. Och hon gick in för undervisningen med liv och lust. Till skillnad från många av de andra lärarna på skolan var hon runt och petade på oss än här och än där. Påminde om utåtvridningar, center, ståben och allt vad det var. Vi var väldans nöjda med henne. Fast det var egentligen dagens citat som var det vi skulle berätta om:

Vi gjorde en port de bras au milieu (Visst låter det snyggt? Man kan även säga att vi gjorde en arm/överkroppsövning ute på golvet och inte vid stången, för er som tycker att det är lättare att förstå än franskt balettvokabulär). Och tydligen ville vår japanska lilla, fina lärare ha lite mer känsla, för hon sa på sin gulliga/roliga asiatisk-engelska:
"It´s not just about moving your arms. It´s the heart that leads the arms. The heart leads the dancing. Always dance with your heart."

Bella rös över hela kroppen och Sara höll på att börja gråta. Värst vad känsliga vi var, tydligen:) Men det var så fint och så bra att bli påmind om när man står där och granskar sig själv, koncentrerad till tusen på att få kroppen att se vacker och smidig ut. Men den blir ju hundra gånger vackrare om man dansar med hjärtat.

Efter baletten jazzade Bella med Linda, Sara tog en paus innan hon jazzade med Fleur och steppade med Janice.

Roligare än såhär blir det inte idag. Men vi tror vi har fått med oss ett av de mest minnesvärda citaten från London: "Always dance with your heart".

Xoxo!

2 kommentarer:

  1. Vad vackert ..Always dance with your heart.Let yoyr heart do the thinking.Många fina citat men undrar när ska man använda hjärnan egentligen!?
    Dagens citat ifrån mig och även mitt motto är: "Har man bara tur så behöver man inget vett".Inte lika vackert kanske men ganska bra.
    Kram Kinna
    Ps.Ellen har lyckats att bränna handen på en kemilektion idag

    SvaraRadera
  2. Bästa citatet ever, haha!!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.