onsdag 17 mars 2010

Ska vi inte turista lite? - en saga av dans i london

Det var en gång en Sara och en Bella som skulle åka till sin dansskola. Solen sken och fåglarna kvittrade och allt gick bra fram till Brixton där de skulle byta från buss till t-bana. Det visade sig där att tågen inte fungerade denna förmiddagen då en drake hade lagt sig för att sova i tunnlarna. Flickorna insåg då att de i och med detta förhinder aldrig skulle hinna till lektionen där de skulle få träna sig i att valsa graciöst. De fick syn på en stor röd springare med texten "Oxford Circus" på och utbrast i kör "Den tar vi".

Så kom det sig att flickorna fick sig en turist tur och fick lärdomen av att det i London finns väldigt många statyer. De fick också skåda ett stort klocktorn, som sägnen talar om som "Big Ben", och ett gigantiskt slott som Sara hade vetskapen om att det hette "House of Parliament".

Väl fram vid Oxford Circus startades en vandring över sten och betong med titt in i varannan skoaffär. Tillslut hade de hamnat i Soho där de fick syn på ett café som hette "Stjärnpengen". Flickorna kände då ett sug efter socker och slog sig ner vid ett bord. Simsalabim så låg den en kaka i vardera mage. Undrar hur kakorna hamnade där?

Med nyvunna krafter tågade flickorna mot den rosa oasen där de skulle tillbringa eftermiddagen. Sara och Bella hade en stund över innan deras jazzlektion skulle börja och stod då och tittade drömskt på en lektion med fantastiska prinsar och prinsessor. De hoppade och snurrade på ett sätt som flickorna sällan sett i dagarna sina. Flickornas trevliga balettränare som skulle ha en professionell balettlektion efter den pågåennde gick runt och tog betalt. När han kom fram till Sara och Bella frågade han artigt, "You´re not taking the next class, are you darlings?". Flickorna kände sig glada över att han kände igen dem, även fast att det var från de lägre nivåerna.

Sedan följde tre timmar med jazz och balett innan flickorna begav sig hemåt igen. Som tur var hade prinsen från det gigantiska slottet jagat iväg draken så att tågen gick som de skulle. Hem kom flickorna välbehållna och trötta och efter att de ätit somnade de sött i väntan på nästa dags äventyr.

Slutet gott, allting gott. Snipp, snapp, snut, så var sagan slut!

Xoxo!

1 kommentar:

  1. Vilken spännande läsning en onsdagskväll.Blir svårt att somna nu.
    Kram Kinna

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.