onsdag 3 mars 2010

Oj oj oj....

Dagen då Sara och Bella var i närheten att börja gråta av trötthet på dagens sista danslektion.

Bella började med balett på förmiddagen och Sara började med Barre&Stretch efter lunch. Flickorna möttes sen på Lindas jazzlektion kl 14 för att gå direkt på en ny prövning. Denna lektion var en jazzlektion med en "lärare" som hette Shanie, hans jazzteknik heter just Shanie´s jazz och var en svettig utmaning. Lektionen inleddes med en timmes fet uppvärmning utan en gnutta andningspaus och genomgångar, det var alltså bara att hänga med och göra efter i alla sjukt krävande teknik-, styrke- och konditions- övningar. Oj vad vi svettades! Nog för att vi brukar svettas på danslektionerna men detta var svett i floder!! Shanie var en bestämd man som inte var rädd att skrika för att få det han ville ha - svett, blod och precision. Kort sagt var vi helt färdiga bara efter uppvärmningen och funderade på hur vi skulle klara av följande 1 1/2 timme utan att behöva krypa ut ur danssalen. När vi klockan visade att det var 15 min kvar tog vi i för kung och fosterland i koreografin och var ändå nöjda med oss själva att vi klarade det så bra. Fem minuter efter att lektionen skulle vara slut fortsatte Shanie undervisningen med ännu mer material och vi insåg till våran förskräckelse att lektionen i själva verket var tre timmar! De två svenska svettpölarna stirrade stumt på varandra och deras blickar uttalade ett gemensamt ord - KÄMPA! Detta gjorde vi och klarade nätt och jämnt att efter tre timmar (fyra timmar med Lindas jazz i bagaget) tumla ut ur salen...möra, törstiga, trötta och säkerligen stinkande av svett.

Vi är ändå nöjda med vår insats. Shanie´s jazz var för övrigt åt det mer konstnärliga och moderna hållet, vilket var roligt. Den var också otroligt fysiskt krävande.

Nu sitter det två utslagna töser vid ett litet köksbord i södra London och en Danne på rummet som återigen är snorig. Vi får nog inte så mycket mer gjort idag.

Sängen väntar...zzz zzz zzz

Xoxo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.