tisdag 2 mars 2010

Sol och glass och dans- bra kombination

Det är sol i London idag också. Vi har tänkt ta oss in till stan för en glass eller två innan vi börjar dansa, så fint väder är det:)

Annat blir det nästa vecka, kan vi tro. Eller, redan i övermorgon faktiskt. För då beger sig Bella hem mot Sverige ett par dagar. Hon och Henrik har en ny, fin lägenhet att fixa med, lägenhetsägare som de är!
Och på fredag beger sig Danne och Sara mot Sverige, de också. De ska upp till Pite på Smask-finalen. Eftersom de båda var med i det vinnande bidraget förra året så ska de uppträda med det på final-kvällen, och Sara ska även dansa i ett bidrag tillsammans med Minna och Josse.

För er som funderat på detta med vår finfina dammsugare Sixten, och att det står Henry på honom. Henry är ju efternamnet! Sixtens storebror bor på Pineapple och på honom står det också Henry, så att man ska veta att de tillhör samma familj. Henry är alltså efternamnet, och vi har döpt vår Henry till Sixten.

Förresten, igår såg vi Ruthie Henshall. Live och nära. Ja, alltså Sara, Danne o Mattiaz såg ju henne i Chicago förra veckan, men igår när vi gick från skolan gick vi förbi Cambridge Theatre så kom Ruthie och Anna Jane Casey ut genom stage door. Sara blev alldeles till sig, Bella tyckte att hon skulle springa efter och ta autograf eller nåt, och ett kort hade ju varit kul att ha. Men Sara stod där hon stod.

Nehej, lite glass och så dans på det. Idag vankas balett för både Bella och Sara, sedan street för Bella och jazz och stepp för Sara. Uppdatering om detta kommer senare ikväll.

Xoxo så länge!
----------------------------------

Uppdatering kl. 22:10

Vi har varit så grymt duktiga idag! Vi har hunnit med massor, som till exempel att London-promenera och leta efter en fin park att sitta och njuta av solen i. Vi hittade en mindre fin park som var ganska kall, där vi satt och stoppade i oss varsin hamburgare och varsin glass från Mc Donalds (det var kanske det mindre duktiga med dagen, men med tanke på vad vi gjorde sen så var vi värda det i förtid!).

Klockan halv fem började vi dansa på Pineapple och hann ändå med att klämma tre klasser!(Det var det första duktiga idag) Varav en av dem var jazz avanced/professional!!(Det var det andra duktiga idag). Vi hade faktiskt inga större problem att hänga med. Uppvärmningen var ny för oss och mer teknisk än på andra klasser med Linda (som höll även denna klass), men gamla klassisker som pas de bourré-piruett på diagonalen klarade vi utan större malörer.

Efter jazzen kilade Sara ner en våning till jazzklass med Fleur. Fleur är redan en av Saras älsklingar, och klassen är en riktig höjdare där man verkligen får dansa slut på sig.

Medan Sara jazzade loss så hiphop-ade Bella på våningen under. Lil`J som Bella gillar hade klass med en kombination som kanske inte var riktigt lika kul som vanligt.

Vi var alltså på varsitt håll en timme och möttes sedan upp i studio 2 för en klass i stepp. Bella som inte steppat så jättemycket innan (det har inte Sara heller, men hon äger i allafall ett par steppskor och vet vad shuffle är:)) körde klassen i street-outfiten och vita sneakers, som lyste upp som ett litet avbrott bland alla svarta skor med steppjärn. En liten, liten kinesisk kvinna upplyste Bella om att "You should have this shoes" och syftade på steppskor.

När steppen var avstampad begav vi oss äntligen hemåt, sjukt nöjda med antalet klasser på kvällskvisten och sjukt nöjda med att vi vågade gå på en proffsklass.

Nu står Danne i köket och lagar biffar för fullt, halv elva på kvällen.

Xoxo!

1 kommentar:

  1. Passa på att äta glass för när ni kommer hem till svedala är det varm choklad som gäller (7 minus i morse) ..Kram Kinna

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.