söndag 23 maj 2010

Äventyr i oturistiga delar av London

Ända sedan vi flyttade till Streatham i februari har vår hyresvärd Nigel rekommenderat oss att åka till Clapham, "grannbyn" till Streatham där det ska finnas mysiga kaféer, bra mat och trevlig omgivning. Vi har väntat och väntat på söndagen med det perfekta vädret, och så kom den söndagen. Idag!

I 30-gradig värme och klarblå himmel gav vi oss glatt iväg, dock i en mycket överhettad buss med en svag svettarom liggandes i luften (om det nu kan kallas luft...).

När vi kom fram undrade vi lite om det var det rätta Clapham vi kommit till. Ni som följde bloggen i februari kanske minns våra svårigheter att ta oss hem eftersom att ett namn ofta har ett följdnamn som talar om vilket av det de är (det är typ lika krångligt som det låter). Det finns således Clapham Common, Clapham North, Clapham Park, Clapham South, Clapham Junction etc. Så hur skulle vi kunna veta vart vi skulle? Men då vi upptäckte ett Starbucks när vi åkte genom Clapham Common så tänkte vi att "det MÅSTE vara original-Clapham" och hoppade av där.

Efter en vandring fram och tillbaka på huvudgatan och även lite bakgator så hamnade vi till slut på Starbucks där vi införskaffade varsin frappucino som vi bar med oss till den stooora parken och mumsade på tillsammans med två pain au chocolat var som vi köpt på Sainsburys. Vi hann även med att spela lite kortspel och rättvist var så vann vi en omgång var.

När vi skulle åka hem så var vi inte så sugna på det. Vi gav oss ut på äventyr istället, utan varken karta eller kompass. Enligt tunnelbane-kartan och med vetskap om ungefär vilken riktning vi borde färdas i kunde vi genom busslinjerna tyda hur vi skulle gå för att nå Streatham. Efter energipåfyllnad hos Mc Donald´s i Balham befann vi oss efter en trevlig promenad i försommarkvällen i vår kära Tooting Bec Common (den stora underbara parken som ligger ett stenkast bort från oss).

Promenaden tog ungefär en och en halv timma inklusive fotosession utmed vägen:


Såhär stor var parken i Clapham och minst lika mycket till åt alla håll och kanter


Såhär skönt var det att få sitta barfota i gräset


Skönt att sitta i skuggan efter en stekande promenaden, tycker Bella


Två glada vänner som fick känslan av att befinna sig i "utlandet" under promenaden


Energipåfyllning


Fotosession på hög nivå


Kreativiteten flödar...

Vi känner både vemod och glädje när det idag är exakt på datumet en månad tills vi lämnar våran lyxiga danstillvaro i London.

Förresten, ni ska se solbrännan vi dragit på oss idag. Visst är det inne att vara röd i England..?



Xoxo!

2 kommentarer:

  1. Aj,aj vilken bränna !
    Vilken tur att det finns så många tankställen så ni slipper gå hungriga och törstiga.Fast på de sista bilderna ser det ut som ni antingen fått för lite eller för mkt av nåt.
    Kram Kinna

    SvaraRadera
  2. Nu börjar jag få lite ångest!!! Ni kommer vara smidiga, snygga och starka när ni återvänder till Sverige, och jag och Minna stela, tjocka och svaga. Varför valde vi detta;) Haha

    För övrigt är brännan värre än Minnas som hon fick igår på rumpan:)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.