söndag 21 februari 2010

Dålig film och fantastiskt musikal

Så skulle man kunna sammanfatta dagen.

Bella och Danne på bio:
Blev kanske inte den fantastiska första-gången-bion-i-London som de hoppades på.
Det började redan på förmiddagen. När Bella och Danne då köpte biljetter bad Bella om två biljetter till 18-föreställningen. De fick en biljett till klockan 18 och en till 15.15. Danne ska få hjälp att ändra 15.15-biljetten hos en kille i personalen, ger biljetten till honom varpå killen frågar "Vilken film vill du se?". Eh, ja det står ju på biljetten... Det uttalandet sa en del om nivån på personalen. Förvirrat.

Och kalla popcorn i kombination med en ganska dålig film var helt enkelt inte en toppenupplevelse.

Sara och Mattiaz på musikal:
Först måste vi berätta vad vi hamnade i innan vi begav oss till The Arts Theatre. Mattiaz var hungrig och röstade på kinamat och Sara var hungrig hon också och var inte sen att hänga på.
Var hittar man kinamat?
Chinatown låter väl bra tyckte vi.
DE FIRADE DET KINESISKA NYÅRET.
Skrivs med versaler för att de verkligen FIRADE DET KINESISKA NYÅRET. Det var firande så in i bängen. Det var röda rislampor o rosa rislampor o lila rislampor o gröna rislampor. Ja, ni fattar... Det var kinesiska skriktal i högtalare. Det var heliumballonger. Det var vårrullar och nudlar överallt. Musik, skrammel, trummor och allt man kan tänka sig och inte tänka sig användes. Och det var kineser. Överallt, var man än tittade, tusentals kineser.
Vi insåg snabbt att här blir inga magar mättade och begav oss ut ur galenskapen. Pizza och milkshake är också gott liksom.

Föreställningen var för övrigt fantastisk! På en liten liten teater med en liten liten ensemble. Höjdpunkterna var "Streets of Dublin"(-gåshud!) och "Arts". Mycket lyckad kväll.

För övrigt har Neijbert, Kulneff och Hammarn idag lärt sig hur svårt det är att storhandla. Vi kom liksom aldrig iväg från Morrissons. Vilka märken ska man använda? Var finns filen? Finns det ens fil? När det finns två sorters köttfärs av samma märke, den ena på 484 gram och den andra på 800 gram, men båda kostar 2,5 pund var, vad är då grejen med det? Vilken ska man välja? Bellas förkärlek för ekologiskt gav upphov till en del funderingar. Det är svårt att handla billigt och ekologiskt och bra i England. Och det är tungt att bära hem allt vatten på flaskor istället för att dricka ur kranen. Tur att det iallafall är billigt.

Imorgon går vi in på fjärde veckan i London. Känns galet att vi snart varit här i en hel månad. Det blir en ny vecka med dans, Ikea, musikal och Englandsliv.

Tack för denna veckan.

Xoxo!

1 kommentar:

  1. nä det finns ingen fil! de vet inte vad fil är för något!!! =)
    Och varför köper ni vatten?? Det går alldeles utmärkt att dricka från kranen!! Vi bor ju inte på Gran Canaria (tyvärr. =) )

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.