lördag 20 februari 2010

Två inlägg i ett

Det började så bra i morse med ett finfint inlägg om Pineapple Dance Studios men som inte gick att lägga in för blogspot ville krångla lite. Men nu så, nu vill det. Därför följer här inlägget om Pineapple och sedan dagens inlägg efter det. Två i ett liksom:



Finfina Tiny Dancer som påminner om Piteå och vår sista jazzkoreografi går varm på Spotify när vi nu ska berätta lite om Pineapple för de nära och kära som inte vet riktigt vart det är vi håller hus:

Vi befinner oss om dagarna alltså på dansskolan Pineapple Dance Studios som ligger i Covent Garden i vackra London. Man kan ju fråga sig varför i hela världen skolan heter Pineapple, det är för att skolan när den startades av Debbie Moore 1979 inrymdes i lokaler där det tidigare legat ett hus med stora ananaslager. Så fyndigt. Pineapple går under devisen "To dance is to live" och de ger klasser för alla åldrar.

När vi plockar ut vårt veckoschema så har vi över 200 klasser på olika nivåer att välja bland. Det finns balett, massa jazz (lyrical, commercial, rn´b mfl mfl), street, stepp, Michael Jackson styledance:), fusion, contemporary, breakdance, flamenco, salsa, yoga tone, ballroom, bollywood and bahngra grooves, funk, house, musical dance... We can go on all day. Vi har som krav från Musikhögskolan att vi ska ta minst 36 klasser i månaden och minst 75 % av dem ska vara i dans, vilket betyder att vi kan ta klasser i yoga, tai chi etc utöver dansen.

Vi försöker ta minst 4 klasser balett i veckan och sedan fylla på med det som känns relevant och som vi behöver. Denna veckan har Sara övat på sina obefintliga street-skills och tagit tre klasser i hiphop till exempel. Bella har gett sig in i den moderna/lyrical jazz-världen och trivdes som vi skrev igår väldigt bra med lyrical jazz. Och Sara som tänkt lära sig steppa igen tar två klasser stepp i veckan. Det blir en hel del jazz också för oss.
Varje helg sätter vi oss och går igenom kommande vecka och vad vi ska ta för klasser. Klasser = lektioner i dansvärlden.
Vi är fortfarande lite smått i pröva-på-så-mycket-som-möjligt-stadiet, men vi börjar komma underfund med vilka "danslärare" (det är ju egentligen vi som är de riktiga danslärarna här) som ger det vi är ute efter.

För att få dansa på Pineapple måste man vara medlem, det kostar oss 100 pund för hela det halvåret vi är här, och sedan betalar vi för varje klass vi tar också. Tack merkostnadslånet.

Och efter snart en månad måste vi säga att vi trivs utmärkt på skolan. "Förutom när de sprayar deo överallt så man inte kan andas", som Bella säger. (Engelska flickor har en förkärlek för spraydeo överallt hela tiden på skolan).
__________________________________________________________________________

Kl. 22.37, lördag kväll.


Bella ligger på golvet här hemma, Danne trycker och masserar och har sig och Sara sköter tangenterna. Vi lyssnar på Spotify och njuter av lördagslugnet som infunnit sig. Vi diskuterar vad vi ska skriva om...Och vi kommer fram till följande:

Vi undrar lite vad tusan som hände där, i schlagern? Vad hände i Sverige eftersom att Timotej verkade gå hem så förfärligt i stugorna. Det gick inte hem i London nämligen. Usch och fy!
Dannes favoriter var Crucified Barbara.
Bellas favoriter var Darin och Alcazar.
Saras favorit var Erik och efter det Darin och Alcazar.

Idag har Bella varit på den första klassen då hon inte hängde med ett skit. Det var New school hiphop på hög nivå. "Du kan ju skriva att det gick bra när det gick långsamt, men när musiken kom på så blev jag som...ja, vad ska man säga? En Duracell-kanin i otakt."

Sara funderar fortfarande på vilken låt det var koreografi till på Musical dance idag, planen är att konsultera musikal-Mattiaz i morgon.

"Det är ett helvete att ta sig runt i London på helgerna" vill Danne säga, och även tala om att han tagit ut pengar i en automat för pygméer. På riktigt! Man fick nästan stå på huk om man skulle lyckas ta ut pengar i den.

Ja, ungefär så spännande är det såhär på lördagskvällen i Streatham. Vi återkommer snarast:)

Xoxo på er!!

3 kommentarer:

  1. Hej på er finisar!
    Vi höll också på Alcazar och Darin. Vi tycker att det är fusk att ni har en personlig massör och vi tycker att de friterade korvarna är det äckligaste vi någonsin sett. Det toppar allt som vi först tyckte såg snuskigt ut här i Spanien.
    Chill out! L&M

    SvaraRadera
  2. Erik var bra, men av de tävlande var nog Timoteij ändå bland de bättre – om inte bäst. Och vad är egentligen grejen med Alcazar?

    SvaraRadera
  3. Vad glad jag blev för hälsningen på mobilen.Jag måste säga att ni har en väldigt underhållande blogg, forsätt så.Jag har ju inte så mkt annat roligt. Vilket otroligt ställe ni dansar på.Det måste vara mkt folk i omlopp under en dag. Jag har bara tagit två klasser idag. Morronpasset=snöskottning,empasset=bodypump vet inte vilket som känns värst imorgon.Kram Kinna
    Henric hälsar att han är underhållande så jag har visst inte tråkigt

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.