onsdag 10 februari 2010

Vad är väl ett slott i London

Vi kräver inget slott. Bara varsitt litet krypin ju... Idag har vi jagat boende för fullt. Tiden rinner ut. Det är snart fredag...

Idag har vi tittat på två hus med två sovrum i varje hus. De sovrummen vill vi ha!! Vi började med att bege oss till Stratford. Vi har för övrigt inte kommit i tid till en enda av de tre visningar vi varit på, men blir alltid ursäktade eftersom vi är små vilsna svenskar. När vi försökte hitta rätt i Stratford så letade Bella resolut upp en tant som hon tyckte såg trevlig ut och började prata med henne. Sara och Danne stod brevid och hoppades för sina liv att tanten bara skulle beskriva vägen och inte ge Bella en av alla Vakttornet-tidningarna hon hade under armen och börja värva henne till Jehovas. Men det gick så fint så. En liten vägbeskrivning så att vi hittade till informationsdisken på stationen och ett "Have a nice day". Polisen som Danne frågade gav bättre hjälp.

Hur som helst, huset i Stratford var ett sånt där högt smalt hus som sitter ihop med massa andra och ser sjukt brittiskt ut. We loved it, and the bedrooms. Vi vill vill vill vill bo där!!! För övrigt bygger de olympiastadion i samma kvarter. Så pappa Staffan, om vi flyttar dit så får du titta på det när du kommer.

Andra huset låg i Streatham. Jättefint, nyrenoverat med Ikea-inredning, men inte riktigt den där engelska atmosfären som vi vill åt. Dessutom fanns i det huset inget vardagsrum och bara ett pyttelitet kök som vi får dela med ett polskt par, så vi kommer mest få hänga i våra sovrum. I Stratford däremot fanns ett jättemysigt vardagsrum och superfint kök.
Inte för att vi vill vara kräsna. Vad som helst är bättre än Hostel no. 8, tycker vi nu efter 12 dagar... I morgon ska vi få veta om vi fått något. Hoppas hoppas hoppas!

Gårdagens dansklasser:
*Balett elementary för Maggie var toppenbra! Lagom nivå på stången och lagom klurig nivå på adagio, hopp etc. Den klassen kommer vi ta varje vecka.
*Bella dansade hiphop för Lil´J på kvällen. En liten liten kvinna med stora rosa kläder och orange hår. Bella var helnöjd med den klassen och kommer även där att återvända.
*Precis som Sara kommer ta steppklassen fler gånger. Hon började på beginner-nivån för att checka läget men upptäckte glatt att här kan man nog ta intermediate-nivån också. Så nästa vecka blir det båda delar.

I morgon blir det först yoga och sen jazz intermediate för Linda på dagen, street för Milk (Bella) på kvällen och mer jazz för Shane (Sara).

Danne har varit i Svenska kyrkan och kollat läget och fått jobbtips. Dessa tipsen resulterade i att han började med att raka av sig skägget eftersom han såg lite ovårdat ut enligt engelska mått mätt. Så nu kan han söka jobb som piccolo, vilket var nästa tips. Vi tycker att de är bättre på att arrangera Melodifestival-kvällar än att ge jobbtips.

För övrigt har vi börjat prata lite knepigt här, vi blandar engelska och svenska lite hipp som happ helt ofrivilligt och i ganska konstiga kombinationer. Ex. Bella: "Vi måste in och kolla på London- flattar". Hon menade att vi skulle gå in på Gumtree och leta "flats"- alltså lägenheter.

Förresten så försvann våren.
Bella har köpt en fin skrivbok att ha som loggbok.
Vi har bara varit på Starbucks två gånger idag.
Sara har hosta- hon tror på mögelhosta från vandrarhemmet.
Och nu kan alla som läser här lämna kommentarer- inte bara de som har blogger-konto. Detta har tekniska Sara fixat!

Lite bilder från de senaste dagarna: (Det är totalt omöjligt att få bildtexterna till rätt bild. Vi har inte försökt, så ni får räkna ut vilken bild som hör till vilken text...:))

Danne hittar morgonsol vid loggan på vårt hostel.





Det finns tre duschar. Out of order...






Här åker skägget. Nu ska Danneman bli engelskman på riktigt.





Detta är Saras grymt fula Pineapple-medlemskort.






Vi åt engelsk chili con carne med gräddfil, nachos och gult ris. Vi kunde fått pommes till stället om vi ville det. Vi ville inte det.



Nu ska här pratas på Skype med Henrik, faceobookas, Gumtree-as och snart sova.

Xoxo!!

2 kommentarer:

  1. Jag måste säga att jag är lite glad över att även du kan bli mindre bra på kort;) Det är ju annars nåt som ALDRIG händer! Så ett litet "haha" från min sida... Xx

    SvaraRadera
  2. Heja heja! Hoppas ni nåt av boendena!
    Kram till kusin Bella från kusin Sara (och svärkusin Christian)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.