måndag 5 april 2010

Turist? Javisst!

Som vi skrev igår skulle vi ju till Madame Tussauds. Helena o co kom före Sara och Bella, så de ställde sig i kön. Bella hade igår kollat upp på internet att man kunde förköpa biljetter, men det gjorde inte vi. Vi hoppades på det bästa, att vi skulle komma in ändå. När vi kommer fram till Madame Tussauds ser vi att det är jättejättejättemycket folk gånger hundra till förköps-ingången. "Perfekt" tycker vi. "Då är det säkert bara vi som inte körde på förköpta biljetter, så det är nog ingen kö". Ack, så fel man kan ha. Den var så lång så lång. Icke-förköps-kön. Vi gick och gick utmed kön tills vi äntligen såg Robins huvud sticka upp över de andras. Skåne-ligan. "Det är nästan tre timmars kö", säger Helena när vi äntligen når fram. Efter lite överläggande beslutar vi oss för att vi inte behövde se alla vaxdockor just idag. (Så tyvärr Julia, men när jag väl kommer dit så ska jag klappa på Robert åt dig! /Sara).

Det blev istället Camden Market för Sara, Bella och Sandra. Och promenad för Helena, Eva och Mattiaz. Robin var ute på eget äventyr som involverade dataspel.

Till lunch tog vi oss fish and chips på en engelsk liten pub i Westminster, sedan parkpromenad med glass och så avslutade vi på Trafalgar Square. Därifrån åkte Bella hem, Skåneligan gick iväg för att se musikaler och kvar stod Sara och Mattiaz. De ville också se musikal och begav sig mot Drury Lane för att se efter vad Oliver-biljetter möjligtvis kunde kosta. Bästa biljetterna låg på 80 pund!! Sedan sjönk priset och med det såklart möjligheten att se scenen:( Hon som sålde biljetter frågade om vi var studenter. Mattiaz upplyste om att han jobbar på Dominion (ibland har man tur med sånt, det kan innebära eventuella rabattpriser) och vips stod vi med varsin 80 punds-biljett, fast vi gav 25 pund istället. Heeelt ok.

Bella har skype-at med Sverige ikväll och sett sitt alldeles nya, söta brorsbarn live. Eller, så live det kan bli på Skype. Men ni fattar:)

I morgon ska Bella plugga och dansa, Sara ska umgås med Helena, Mattiaz o co tills de åker hem i morgon eftermiddag (inte Mattiaz då,men de andra) och sen ska hon också dansa.

Lite kort från påskhelgen:

På Skärtorsdagen firade vi Bellas födelsedag med fransk frukost i Covent Garden. Paret brevid oss satt med en stor fin brödkorg med goda brödsorter i. Vi köpte ingen sån för den var dyr. men Sara säger högt och tydligt (Ingen i England kan ju svenska ändå. Eller..?) "Kan inte de gå, så kan vi äta upp det som är kvar". Självklart var paret svenskt...






Bella hittade sig en snygging i Covent Garden




Vi tog oss en kvällsfika på Starbucks på påskafton




Här är vi alla: Robin (på annat håll än alla vi andra), Bella, Sandra, Helena, Eva och Mattiaz




I Camden finns mycket olika saker... Fantasifulla glasögon till exempel...




Sara och Mattiaz på engelska puben idag




En vacker Bella stod i blom i St. James Park




Och det ville alla ha kort på




På promenad i vårsolen. Men det var kallt!!!




Mattiaz utanför Drury Lane Theatre där vi såg Oliver. Med Kerry Ellis!! (grym musikalartist!)




Vi hoppas att ni har haft en bra påskhelg i Sverige. Det har vi.

Xoxo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Lång. Envis. Ganska snäll. Färgglad. Musikalnörd. Blivande danslärare.